Politika zasebnosti

Zadnja sprememba 23.01.2023

Spletno mesto www.kv-weddings.com upravlja podjetje Fotografske storitve, Katarina Veselič s.p.
(v nadaljevanju “KVWEDDINGS” ali “Mi”).

Ta podstran “Politika zasebnosti” podrobno pojasnjuje, kako uporabljamo osebne podatke, ki nam jih posredujete ob uporabi spletne strani in ob naročilu storitev, ki jih nudi KVWEDDINGS.

Za namene te “Politike zasebnosti” uporabljamo naslednja poimenovanja:
“Uporabniki” – obiskovalci spletne strani in naše stranke, ki uporabljajo naše storitve in produkte
“Storitve” – fotografske storitve in tiskani produkti, ki jih ponuja Fotografske storitve, Katarina Veselič s.p.
“Spletna stran” – se nanaša na spletno stran podjeta Fotografske storitve, Katarina Veselič s.p., ki je dosegljiva na www.kv-weddings.com

 1. KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO?
  Osebne podatke o vas zbiramo, ko nam jih posredujete preko elektronske pošte glede rezervacije našit Storitev in/ali ste Uporabnik naših Storitev. Ti osebni podatki so:
  • ime in priimek;
  • kontaktni e-poštni naslov;
  • naslov bivanja
  • telefonska številka
  • podatke za izdajo računa (ime in priimek, naslov in poštna številka, ter davčna številka pravne osebe)

  Osebne podatke pridobivamo ko oddate povpraševanje preko obrazca, ki je na Spletni strani ali pošljete elektronsko sporočilo, v katerem povprašujete o naših Storitvah in ko rezervirate naše Storitve. V tem elektronskem sporočilu nam včasih sporočite še ime, priimek, telefonsko številko in podatke o fotografiranju (na primer datum poroke ali pričakovan datum poroda, lokacija poroke…).

  Te informacije uporabimo zgolj za lažji odgovor na vaše povpraševanje in pošiljanje ponudbe.

  Če osebnih podatkov ne posredujete, ko jih potrebujemo, potem ne boste mogli uporabljati ali rezervirati naših storitev, če so ti osebni podatki potrebni, da vam zagotovimo naše Storitve ali če smo zakonsko zavezani, da te osebne podatke zberemo.

 2. KAKO UPORABLJAMO (OBDELUJEMO) VAŠE OSEBNE PODATKE?
  Vsi posredovani osebni podatki so obravnavani zaupno in so uporabljeni zgolj za namen, zaradi katerega so bili posredovani:
  • odgovor na vaše povpraševanje (pošiljanje naše ponudbe in informacije o naših Storitvah)
  • za rezervacijo naše Storitve (pogodbeni in finančni razlogi ter pogoji)
  • komunikacijo z Uporabnikom
  • zagotavljanje celovitosti naših storitev
  • poslovanje v skladu z zakonom (davčni in drugi zakonski predpisi, industrijski standardi)

  Čeprav nobena storitev ni povsem varna, KVWEDDINGS ohranja ustrezno stopnjo zaščite in razumne fizične, elektronske in administrativne ukrepe, s katerimi zbrane podatke varujemo pred nenamernim ali nezakonskim uničenjem, izgubo, spreminjanjem, nepooblaščenim razkritjem osebnih podatkov ali pred nepooblaščenim dostopom do osebnih podatkov, ki so bili preneseni, shranjeni ali drugače obdelani.

  Če ste naročili Storitev KVWEDDINGS se osebni podatki zbirajo in obdelujejo za sklenitev in izvajanje pogodbe, namorebitnih spremembah in dodatnih podrobnostih.

  V primeru naročila plačljive storitve na podlagi davčnih predpisov za pravilno izdajo računa pridobimo in obdelujemo še ime, priimek, naslov in poštno številko ter davčno številko za pravne osebe).

  KVWEDDINGS se zavezuje, da podatkov, ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drug način, ne bo prodajal, posojal ali kakorkoli drugače posredoval tretjim osebam, razen v spodaj navedenih primerih in če predpisi ne zapovedujejo drugače.

  Vaše osebne podatke bo KVWEDDINGS razkril zgolj navedenim tretjim osebam ob spodaj napisanih pogojih, pri čemer bo KVWEDDINGS zagotovil, da bodo vaši osebni podatki obdelani, zaščiteni in preneseni v skladu z veljavnimi predpisi:

  ZUNANJI PONUDNIKI STORITEV
  Po potrebi bomo za izvajanje določenih del, ki prispevajo k našim storitvam, pooblastili druga podjetja in posameznike. Osebne podatke lahko na primer posredujemo izvajalcem za gostitev naše podatkovne baze ali poštnih storitev ipd. Zunanjim ponudnikom storitev bomo tovrstne podatke posredovali oziroma naredili dostopne samo v obsegu, ki ga zahteva določen namen. Teh podatkov ne bodo smeli uporabljati v nobene druge namene. Zunanji ponudniki storitev KVWEDDINGS so pogodbeno zavezani k spoštovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

  POSLOVNI PRENOSI
  V povezavi s kakršnokoli reorganizacijo, statusnim preoblikovanjem, prodajo ali s kakršnimkoli drugim prenosom sredstev (pod skupnim imenom »poslovni prenosi«) bomo podatke prenesli v razumnem obsegu in kot bo potrebno za poslovni prenos, in sicer pod pogojem, da se sprejemna Stranka zaveže k spoštovanju vaših osebnih podatkov v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Še naprej bomo zagotavljali zaupnost vseh osebnih podatkov in prizadete uporabnike obvestili, preden osebni podatki postanejo predmet drugega pravilnika o zasebnosti.

  JAVNI ORGANI
  Javnim organom bomo vaše osebne podatke razkrili samo v primerih, ko bo to zahtevala nacionalna zakonodaja ali pravo Evropske Unije.

 3. VAŠE PRAVICE V ZVEZI Z VAŠIMI OSEBNIMI PODATKI
  Uporabniki lahko od KVWEDDINGS zahtevate dostop do osebnih podatkov, posodabljanja ali izbirsa vaših osebnih podatkov, imate pravici do ugovora obdelavi in prenosljivosti vaših osebnih podatkov.

  Obdržali bomo osebne podatke, ki jih potrebujemo, da poslujemo v skladu z zakonom, da zaščitimo naše pravice in pravice drugih, rešujemo spore ali uveljavljamo naše zakonske pogoje in politike v obsegu, dovoljenem v skladu z veljavno zakonodajo.

  Do osebnih podatkov lahko dostopate, posodabljate ali brišete tako, da nas kontaktirate na info@kv-weddings.com.

 4. DOSTOP IN POPRAVEK VAŠIH OSEBNIH PODATKOV TER UVELJAVLJANJE DRUGIH PRAVIC
  Kot Uporabnik imate pravico da preverite ali KVWEDDINGS obdeluje osebne podatke o vas in do dostopa o osebnih podatkih, ki jih o vas hranimo oz. obdelujemo (v tem primeru vam jih bomo posredovali v obliki PDF dokumenta, ki je strojno berljiv).

  Vedno lahko zahtevate, da se netočni osebni podatki o vas popravijo. V kolikor menite, da ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo uporabo oz. obdelavo vaših osebnih podatkov nam to sporočite, vendar določenih osebnih podatkov, ki jih zbiramo na podlagi zakonov ne smemo zbrisati.

  Imate tudi pravico, da omejite uporabo vaših osebnih podatkov v primerih, ko oporekate točnosti osebnih podatkov, ko ocenite, da je obdelava nezakonita vendar ne želite izbrisa in ko osebni podatki niso več potrebni za namen obdelave potrebujete pa jih za uveljavitev pravnih zahtevkov.

  Za morebitno uveljavljanje svojih opisanih pravic, vas prosimo, da nam svojo zahtevo posredujete pisno, preko elektronske pošte na naslov info@kv-weddings.com. O vaši zahtevi vam bo podjetje odgovorilo v predpisanem roku 1 meseca. V primeru zapletenosti in večjega števila zahtev lahko rok podaljšamo za največ dva dodatna meseca, o čemer boste obveščeni.

 5. HRAMBA
  Naše podjetje bo vaše osebne podatke hranil toliko časa, kolikor je potrebno za korektno izvajanje naših Storitev ali da dosežemo namene v okviru pogodb, ki jih sklenemo ob rezervaciji naših Storitev, ter za naše poslovanje v skladu z zakonom.

  Dejavniki, ki jih upoštevamo pri določanju teh obdobij vključujejo minimalno zahtevano obdobje hrambe, predpisano z zakonom ali priporočeno kot najboljša praksa.

 6. SPREMEMBA PRAVIL ZASEBNOSTI
  KVWEDDINGS si pridržuje pravico, da lahko po lastni presoji kadarkoli spremeni svojo politiko o zasebnosti in posodobi ter spremeni ta pravilnik o zasebnosti. Zato vam svetujemo, da ta pravilnik o zasebnosti redno pregledujete. Vsaka sprememba bo zavedena na tej strani, kdaj je bila zadnja spremeba narejena pa lahko preverite po datumu na vrhu strani. Vse spremembe so veljavne od zapisanega datuma spremembe.

  Če imate kakšno vprašanje o pravilniku o zasebnosti ali o podatkih, ki jih o vas hranimo, nam pišite na e-poštni naslov
  info@kv-weddings.com.

SLEDI MI NA INSTAGRAMU

Couple hugging and smiling on a floor